Κατηγορίες

Πώς οργανώνω σωστά το ψυγείο μου

Πώς οργανώνω σωστά το ψυγείο μου
Το ψυγείο απαιτεί σωστή και μελετημένη οργάνωση. Ακολουθείστε τα παρακάτω απλά βήματα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το ψυγείο σας, να έχετε τα πάντα σε τάξη και να συντηρήσετε σωστά όλα τα τρόφιμα.


Κρατήστε το κρέας χαμηλά

Κρατήστε το ωμό κρεάς στο χαμηλότερο ράφι του ψυγείου για να μην στάζει πάνω σε άλλα τρόφιμα. Καλό είναι να είναι τυλιγμένο σε διάφανη μεμβράνη και μέσα σε ένα πυρέξ. Τα ψάρια επίσης σε χαμηλό ράφι και κλεισμένα σε τάπερ.Τα μαγειρεμένα φαγητά στα ψηλά
Τοποθετήστε τα σε ταψιά ή τάπερ για τρόφιμα (ποτέ σε πιάτα «ανοιχτά») το ένα πάνω στο άλλο, για να εξοικονομήσετε χώρο, στο κέντρο του μεσαίου ραφιού ή του ψηλότερου ραφιού, καθώς εκεί η θερμοκρασία διατηρείται πιο σταθερή.

Τοποθετήστε τα τρόφιμα σε καθαρά και διαφανή σκεύη

Όταν είστε σε θέση να δείτε όλα όσα υπάρχουν μέσα στο ψυγείο σας, είναι πιο πιθανό να τα αξιοποιήσετε όλα και να μην πάει τίποτα χαμένο.

Για φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά τα τοποθετούμε στο χαμηλότερο ράφι, στα ειδικά συρτάρια. Τα φρούτα πρέπει να τοποθετούνται χωρίς συσκευασία, ενώ τα λαχανικά ανάλογα με το αν χρειάζονται υγρασία και κρύο (όπως π.χ. το μαρούλι και το σπανάκι), τα τοποθετούμε σε πλαστικές σακούλες αεροστεγώς κλεισμένες, χωρίς όμως να πιέζονται ασφυκτικά, γιατί θα μαραθούν πιο γρήγορα. Διαχωρίστε τα λαχανικά από τα φρούτα, καθώς πολλά φρούτα παράγουν αιθυλένιο με αποτέλεσμα ό,τι είναι δίπλα τους να ωριμάζει άρα και να χαλάει πιο γρήγορα.Μη βάζετε το γάλα στο πλάι της πόρτας

Το συνεχές άνοιξε-κλείσε κάνει τη θερμοκρασία στην πόρτα του ψυγείου να μην παραμένει σταθερή, πράγμα που σημαίνει ότι τα γαλακτομικα προιόντα σας είναι πιθανό να χαλάσουν πιο γρήγορα. Προτιμήστε να τα βάζετε στα ψηλότερα ράφια και αρκετά προς τα πίσω για πιο δυνατή ψύξη. Στα ράφια της πόρτας βάζουμε μικρά βαζάκια με σάλτσες, μουστάρδες, ποτά, βούτυρο, αναψυκτικά, νερό και γενικά τρόφιμα και ροφήματα που δε χαλάνε εύκολα.

Μη γεμίζετε υπερβολικά το ψυγείο σας
Αν είναι γεμάτο σε σημείο να μην υπάρχει χώρος ανάμεσα στα τρόφιμα, ο αέρας δεν μπορεί να κυκλοφορήσει, γεγονός που επηρεάζει την κατανομή της θερμοκρασίας. Φρούτα και λαχανικά που χρειάζονται ωρίμανση, πατάτες, ντομάτες, κρεμμύδια και σκόρδα διατηρούνται σε θερμοκρασία δωματίου.
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;