Κατηγορίες

Το μεγαλύτερο λάθος στο ψήσιμο της μπριζόλας σύμφωνα με τον Anthony Bourdain

20/04/2017 18:00, 0 σχόλια

Το μεγαλύτερο λάθος στο ψήσιμο της μπριζόλας σύμφωνα με τον Anthony Bourdain
Θέλετε να ψήσετε την τέλεια μπριζόλα; Τότε πρέπει να αποφύγετε αυτό το λάθος που κάνουμε συνήθως αφού ψήσουμε το κρέας και σύμφωνα με τον Anthony Bourdain μπορεί να καταστρέψει τη γεύση του.


Ο διάσημος σεφ και κοσμογυρισμένος συγγραφέας και παρουσιαστής μοιράζεται τη γνώση του με το Tech Insider και αποκαλύπτει το χειρότερο λάθος που κάνουμε οι περισσότεροι με την μπριζόλα μας. Σύμφωνα με τον Bourdain, από τη στιγμή που η μπριζόλα βγει από τη φωτιά και για τα επόμενα 5-7 λεπτά, πρέπει να μείνει ανέπαφη και να "ξεκουραστεί" σε θερμοκρασία δωματίου, πάνω στο ξύλο κοπής. Σε αυτό το διάστημα, απαγορεύεται να την κόψουμε, να τη ζουλίξουμε ή να αρχίσουμε να την τρυπάμε για να δούμε πώς ψήθηκε. Πρώτον, γιατί συνεχίζει να ψήνεται και δεύτερον γιατί τα ζουμιά της κυκλοφορούν σε όλο το κομμάτι και βελτιώνουν ακόμα περισσότερο τη γεύση της.



Είναι πολύ απλό, λοιπόν: Όσο και να σας έχει σπάσει τη μύτη, αφήστε την ήσυχη για λίγα λεπτά πριν βάλετε χέρι και εκείνη θα σας ανταμείψει με τη γεύση της!




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;